a a a
 

Cases uit de praktijk van de Reclame Code

Derde kwartaal 2018
Cases uit de praktijk van de Reclame Code

Ieder kwartaal selecteren wij een aantal cases uit de praktijk van de Nederlandse Reclame Code. Hieronder drie zaken waar de Reclame Code Commissie zich de afgelopen maanden over heeft gebogen.

Nu komt de aap op/uit de mouw
Consumenten hebben soms een bepaalde verwachting over een product of dienst. De Reclame Code Commissie kan echter alleen rekening houden met verwachtingen die door een reclame-uiting worden gewekt. Een voorbeeld geeft de zaak waarin een klaagster meende dat zij bij een bezoek aan de Apenheul omringd zou worden door apen.
Lees verder

Bekroond tot beste product van het jaar, maar door wie?
Een supermarkt maakt reclame voor haar authentiek gegrilde rosbief die is bekroond tot beste product van het jaar. Daarbij zijn kort in beeld koeien in een weide te zien als jeugdherinnering van de hoofdrolspeler. Dit is onvoldoende om ervan ui te gaan dat de consument zal menen dat het vlees afkomstig is van ‘weidekoeien’ of dat het vlees verantwoord is.
Lees verder

Planten met koeien vergelijken
Op Facebook maakt adverteerder reclame voor haar plantaardige drinks als een alternatief voor koemelk (“planten zijn de nieuwe koeien”). Daarbij zegt adverteerder dat haar drinks de helft minder suiker bevatten dan koemelk. Opmerkelijk is dat adverteerder dit claimt terwijl aan haar drinks suiker wordt toegevoegd terwijl koemelk alleen van nature aanwezige suikers bevat.
Lees verder

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC