Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Stichting Reclame Code start campagne gericht op adverteerders

DE CAMPAGNE WORDT GEVORMD DOOR STATEMENTS VAN DE CEO'S VAN DE VOLGENDE ORGANISATIES:

                    AchmeaBacardiHak,  KPN,  Pon en Unilever

 

De Stichting bevordert dat het reclamemakend bedrijfsleven op verantwoorde wijze reclame maakt.  Dit kan doordat het bedrijfsleven regels opstelt waaraan reclame moet voldoen. Het toezicht op deze regels is in handen van de Stichting Reclame Code door middel van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep. Dit systeem van zelfregulering werkt en houdt reclame op niveau.

Aan de werkzaamheden van de Stichting hangt een prijskaartje. Op basis van de bruto-mediabestedingen wordt aan alle adverteerders een bijdrage aan de zelfregulering gevraagd, (€ 250 euro per 1 miljoen euro bruto mediabesteding, met een minimum-bijdrage van € 200)

Deze campagne past bij de weg die de Stichting begin 2006 is ingeslagen. De Stichting heeft haar dienstverlening uitgebreid. Naast het beoordelen van klachten biedt zij adverteerders diensten aan om te helpen voorkomen dat zij hun regels overtreden. Zo monitort de Stichting alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep. Ook beoordeelt zij op verzoek van het bedrijfsleven of reclame-uitingen voldoen aan bepaalde bijzondere reclamecodes.

De wijzigingen in de organisatie van de Stichting komen ook tot uitdrukking in de door DDB Amsterdam ontwikkelde nieuwe huisstijl en logo. Rood staat voor de constatering of de regels zijn overtreden, groen voor de proactieve dienstverlening.

De Stichting Reclame Code is een samenwerking tussen organisaties van adverteerders, reclameadviesbureaus, de media en de Consumentenbond. Doordat deze organisaties de zelfregulering ondersteunen, is de campagne gratis ontwikkeld door DDB Amsterdam en komen de mediaplaatsingen voor rekening van de betreffende media.

 

Voor nadere informatie:

Stichting Reclame Code

Mw. Mr. P.E.C. Ancion-Kors, directeur

Tel.: 020- 3013397

Email : info@reclamecode.nl

 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap