Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

"Enquête" van Nederlands Muntkantoor misleidend.

‘Enquête’ van Nederlands Muntkantoor misleidend.

De ongeadresseerde reclame-uiting van het Nederlands Muntkantoor, “Deskundigen Enquête 2007, Enquête over het onderwerp euro”, een officieel aandoend enquêteformulier waarmee men tevens een bestelling plaatst, is door de Reclame Code Commissie misleidend bevonden.

De Commissie is tot deze conclusie gekomen omdat uit de mailing onvoldoende duidelijk blijkt dat indien men de enquête heeft ingevuld en deze retourneert, men niet alleen het dankpakket ontvangt maar daarmee ook een bestelling plaatst voor “Euro-Gedenkmuntensets, voor € 30,92 tot € 49,92”. Uit de kleine lettertjes onderaan de 4 pagina’s tellende mailing blijkt pas dat men een bestelling plaatst. Bovendien is niet duidelijk wat de bestelling precies inhoudt.

Gelet op de ernst van de misleiding heeft de Commissie het in het algemeen belang geoordeeld de uitspraak openbaar te maken.

Op 23 maart 2007 heeft het Nederlands Muntkantoor hoger beroep ingesteld tegen de beslissingen van 8 maart 2007 van de Commissie. Dit beroep is na het verstrijken van de beroepstermijn van 14 dagen, derhalve te laat ingediend. Om die reden heeft het College van Beroep het Nederlands Muntkantoor niet-ontvankelijk verklaard in het beroep.

Dossier:  07.0083A/B d.d. 8 maart 2007

                1463/07.0083A/B d.d. 9 mei 2007.

 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap