Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Advertentie “Alivio, Baltimore, Cascade en Stop&Go” van Mastersleep Holding misleidend .

 

De  website www.evws.info  met de aanhef “E.V.W.S., Europese Vereniging van Waterbed Specialisten”  van  Mastersleep Holding,  is door de Reclame Code Commissie misleidend bevonden. Bovendien is de website niet herkenbaar als reclame.

Ten onrechte wordt de indruk gewekt dat de Europese Vereniging van Waterbed Specialisten een onafhankelijke overkoepelende branchevereniging is en dat door een deskundige jury per land “een nominatie” wordt “uitgereikt” aan “producten en merken die zich op één van bovenvermelde terreinen in positieve zin onderscheiden” . Devereniging stelt in de uiting met betrekking tot vier merken dat deze respectievelijk zijn “genomineerd in de categorie beste koop”, “beste technologie”, “beste kwaliteit” en “beste onderhoudsmiddelen” Deze vier merken zijn echter afkomstig uit dezelfde fabriek dan wel anderszins aan elkaar gelieerd en de vereniging is door de genomineerden zelf “opgericht” om hun eigen merk aan te prijzen. Gelet hierop is de uiting misleidend.

De Commissie acht de website bovendien niet als reclame-uiting herkenbaar, zodat deze in strijd is met artikel 10 NRC

 

Aangezien adverteerder een eerdere beslissing van de Commissie tegen dezelfde uiting naast zich neer heeft gelegd, besloot de Commissie deze uitspraak openbaar te maken.

 

Dossier: 07.0197 d.d. 30 mei 2007

 

Voor nadere informatie:

Stichting Reclame Code

Mw. Mr. P.E.C. Ancion-Kors, directeur

Tel.: 020- 696 0019

 

Bezoek ook onze website: www.reclamecode.nl

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap