Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Stichting Reclame Code en GVR/De Kennisconnectie organiseren seminar Eerlijk/Oneerlijk Adverteren

Sinds medio december 2007 gelden in de EU nieuwe regels betreffende OHP. Deze nieuwe regelgeving beschermt consumenten nog beter tegen misleiding bij reclame voor producten of diensten. Daarnaast worden ondernemers door de nieuwe richtlijn behoed t egen oneerlijke concurrentie.


De SRC heeft de nieuwe regelgeving opgenomen in de Nederlandse Reclame Code en past deze sinds 1 februari toe op alle Business-to-consumer (B2C) en Business-to-business (B2B) reclame-uitingen die sinds 12 december 2007 verschenen zijn. SRC directeur mr. Prisca Ancion-Kors: “ De nieuwe regels zijn er om oneerlijke en misleidende reclame in alle landen van de EU op dezelfde wijze aan te pakken. De regels zijn uitgebreid en gedetailleerd, des te meer reden om ze aan de belangrijkste partijen die bij onze zelfregulering zijn betrokken (adverteerder, bureau en media) toe te lichten”. Binnen afzienbare tijd worden de regels uit de Richtlijn ook in de Nederlandse wet opgenomen.

 

Voor adverteerders en bureaus gelden nieuwe regels en dit leidt ongetwijfeld tot veel vragen, zoals: Wat is een oneerlijke handelspraktijk? Wat is het verschil met de oude Reclame Code? Wat zijn de consequenties voor B2B communicatie?

 "Veranderde regels met betrekking tot reclame leiden vaak tot onduidelijkheid. Met dit seminar krijgen adverteerders en bureaus de kans om in één middag kennis tot zich te nemen die ze de volgende dag direct in de praktijk kunnen brengen”, aldus Pim Slierings, directeur GVR/De Kennisconnectie.

 

Het seminar Eerlijk/Oneerlijk Adverteren zal plaatsvinden op maandag 21 april 2008 van 14.00 tot 17.00 uur in het CoolBrands House te Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.gvr.nl. Leden van de pers kunnen zich per e-mail of telefonisch bij het GVR aanmelden voor een perspas.

Meer gedetailleerde informatie over de OHP is te vinden op www.reclamecode.nl/seminarOHP

 

Voor meer informatie:                               

GVR/De Kennisconnectie                         

Doede van der Hoeven                              

T: 020-6699777                                           

E: doede@gvr.nl                                         

www.gvr.nl 

 

Stichting Reclame Code

Jessica Bookelmann

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap