Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Reisgids van Arke misleidend en in strijd met de Reiscode

Volgens pagina 437 van de prijsbijlage Zomer Reisgids Zon en Strand Arke Reizen 2008 kost een vakantie van drie weken naar Hotel Ibiza Playa Zeezicht Figueretas

€ 663,-, met gebruikmaking van de 3=2 aanbieding (3 weken voor de prijs van 2). Bij het bewuste hotel staat: “De 3=2 korting is geldig van 7/5 tot 15/5” dus bijvoorbeeld bij vertrek op 11 mei. In de toelichting op pagina 2 van de prijsbijlage staat echter dat de in kleur gedrukte prijzen aanbiedingen zijn waarop de 3=2 korting niet van toepassing is. Alle prijzen naar het hotel in mei staan in oranje cijfers gedrukt.

Volgens artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen zijn aanbieders gehouden tot het hanteren van correcte en duidelijke prijzen. Met de toelichting elders - op pagina 2 - in de prijsbijlage, is naar het oordeel van de Reclame Code Commissie niet voldaan aan het vereiste van correcte en duidelijke prijzen. De tekst van het voorbehoud op pagina 2 is bovendien onduidelijk.

Nu de aangeboden 3=2 korting door de toelichting op pagina 2 zelfs geheel zou worden teruggenomen aangezien de prijzen voor het bewuste hotel in de periode van 7/5 tot 15/5 allemaal in oranje staan afgedrukt, is de uiting tevens onduidelijk of dubbelzinnig en daardoor misleidend in de zin van artikel 8.2 aanhef en sub d van de Nederlandse Reclame Code (nieuw).

Aangezien adverteerder een eerdere beslissing van de Commissie naast zich neer heeft gelegd, heeft de Commissie besloten deze uitspraak openbaar te maken.

 

Dossier: 08.0002 d.d. 19 maart 2008

 

Voor nadere informatie:

Stichting Reclame Code

Mw. Mr. P.E.C. Ancion-Kors, directeur

Tel.: 020- 696 0019

Bezoek ook onze website: www.reclamecode.nl

 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap