Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Reclame van Infogest S.A. voor Artrosilium misleidend

Het betreft de advertentie voor Artrosilium in de Vlissingse Bode van 29 oktober 2008. Artrosilium wordt daarin aangeprezen als middel bij “last van artrosepijn of stramme gewrichten”. Bij een 20-ml proeftube krijgt men tijdelijk het boek “Het natuurlijke middel dat artrose kan overwinnen” cadeau.

In de advertentie wordt de indruk gewekt dat Artrosilium helpt bij “artrosepijn” dan wel bij artrose.

Nu niet is aangetoond dan wel aannemelijk is gemaakt dat Artrolisium de werking heeft die daaraan in de uiting wordt toegeschreven, wordt onjuiste informatie versterkt over een van de voornaamste kenmerken van het product, te weten de werking en het te verwachten resultaat van Artrosilium. De gemiddelde consument kan daardoor ertoe worden gebracht een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen. Om die reden is de uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code.

Gezien de ernst van de misleiding en omdat de Commissie al eerder, naar aanleiding van vergelijkbare reclame-uitingen voor Artrosilium, een aanbeveling heeft gedaan om voor Artrosilium niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken, heeft de Commissie besloten deze uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen. 

Dossier:  2009/00021 d.d. 9 april 2009

 

Wilt u op de hoogte worden gehouden over zaken behandeld door de Reclame Code Commissie? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap