Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Reclame Code Commissie stelt vast dat het verzenden van "nepfacturen" door Office Business en Office Direct 24 in strijd is met de zogenaamde zwarte lijst van de Nederlandse Reclame Code.

Naar aanleiding van klachten over reclame-uitingen van Office Business en Office Direct 24, beide gevestigd te Amsterdam, heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld dat de uitingen misleidend zijn als bedoeld in artikel 8.5 en bijlage 1, punt 20 van de in de Nederlandse Reclame Code opgenomen zogenaamde zwarte lijst.

Op deze zwarte lijst staan manieren van reclame maken die zonder meer misleidend zijn.

In beide gevallen stelde de Commissie vast dat de reclame-uitingen van deze twee bedrijven zodanig op een factuur lijken, dat daardoor bij de ontvanger van de factuur makkelijk de indruk wordt gewekt dat hij het aangeprezen product al heeft besteld terwijl dat niet het geval is.

Gelet op de ernst van de misleiding heeft de Commissie besloten om de uitspraken als “Alert” te laten verspreiden, zodat de uitspraak onder de aandacht van een groot publiek worden gebracht. Daarnaast heeft zij het Steunpunt Acquisitiefraude (www.fraudemeldpunt.nl) geattendeerd op haar uitspraken. Dit Steunpunt is het landelijk meldpunt voor advertentiefraude en acquisitiefraude. Iedere organisatie die zich gedupeerd of misleid acht door bedrijven op het gebied van advertentiecontracten, vermelding op websites, vermelding in internetgidsen en nepfacturen, kan zich bij het steunpunt melden.

dossier 2010/00537A    dossier 2010/00548

Voor nadere informatie: Stichting Reclame Code, Mw. Mr. P.E.C. Ancion-Kors, directeur, tel.: 020- 3013397

 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap