Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Televisiecommercial FNV met beelden van premier Rutte en kabinetsleden

 

De Reclame Code Commissie heeft diverse klachten ontvangen over een televisiecommercial van de FNV. In deze televisiecommercial vertellen enkele mensen met een handicap dat zij zich zorgen maken over hun toekomstige situatie in verband met, kort gezegd, bezuinigingsplannen van het kabinet. Tussen de fragmenten door zijn beelden van een lachende premier Rutte en enkele lachende kabinetsleden gemonteerd. De klachten komen in essentie erop neer dat de commercial in strijd met de goede smaak en het fatsoen is, nu daarin premier Rutte en de kabinetsleden zich vrolijk lijken te maken over de zorgen die worden geuit. Ook wordt er over geklaagd over een verkeerde beeldvorming van de groep arbeidsgehandicapten.

De Reclame Code Commissie heeft  een aantal klachten geselecteerd die als representatief voor alle ingediende klachten kunnen worden beschouwd. De Commissie zal deze klachten (bekend onder dossiernrs. 2012 00284, 2012 00284A en 2012 00284B en 2012 00290) behandelen op 29 maart 2012. De uitspraak volgt kort daarop.

De beslissing van de Reclame Code Commissie over de toelaatbaarheid van een reclame is overigens niet afhankelijk van aantal ingediende klachten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mr. P.E.C. Ancion-Kors, tel. nr. 020-3013397

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap