Stichting Reclame Code
Voor consumenten
A A A

Reclame van 'Seats and Sofas' misleidend

De aanbiedingsprijs voor een bank geldt niet voor alle kleuruitvoeringen. Er is onduidelijkheid over het gratis verkrijgen van het huishoudpakket.   

In een huis-aan-huis folder en op de website van ‘Seats and Sofas’ wordt de “2-Chaisse longue Stuart” en de “hoek Stuart” aangeboden “in diverse kleuren” voor € 199,-. Hoewel in de uitingen geen voorbehoud wordt gemaakt ten aanzien van de kleurstelling, blijkt de prijs van € 199,- niet te gelden voor de kleuren zwart en bruin, de kleuren waarin het model Stuart is afgebeeld in de folder en op de website. De Reclame Code Commissie vindt dit misleidend.

In de uitingen wordt tevens een gratis 11-delig huishoudpakket aangeboden “bij alle hoek en bankstellen” (folder) of “bij elk bankstel” (website). De actie blijkt niet te gelden voor het model Stuart, volgens adverteerder omdat dit geen “bankstel” betreft.
De Commissie is van oordeel dat voor de gemiddelde consument niet duidelijk is waarom de “2-Chaisse longue” in de hoekopstelling zoals afgebeeld in de folder, en het op de website als “hoek” aangeduide model Stuart van de actie uitgesloten zijn. Ook op dit punt worden de uitingen misleidend geacht.

Aangezien ‘Seats and Sofas’ al diverse malen naar aanleiding van soortgelijke klachten is aanbevolen om niet meer op een misleidende wijze reclame te maken, en aan deze aanbevelingen in de onderhavige uitingen geen gehoor is gegeven, wordt deze uitspraak als “Alert” onder de aandacht van een breed publiek gebracht.

Link naar het dossier

Bezoek ook de rubriek Non Compliance

 

 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap