a a a
 

Industry meet-up Influencer marketing

08 december 2020, 16:30u - 17:00u

Informatie

Wanneer?

08 december 2020, 16:30u - 17:00u

Waar?

Online

DDMA, bvA en de Stichting Reclame Code organiseren samen op 8 december een Industry Meetup Influencer Marketing. In een praktische online sessie laten we zien welke regels er zijn en hoe influencers transparant kunnen zijn over commerciële samenwerkingen, inclusief praktijkcase.

Regels voor influencer marketing bestaan al een hele tijd. Toch lijkt soms nog niet iedereen (volledig) op de hoogte van deze regels. Met overtredingen en een steeds negatiever sentiment in (traditionele) media en politiek tot gevolg. Hoog tijd om de boel weer eens op te frissen dus!

Hoe vermeld je op bijvoorbeeld Instagram op de juiste manier dat je een product gratis hebt gekregen? En wie is er verantwoordelijk wanneer dat niet (goed) gebeurt? Daarnaast hangen er door de nieuwe Mediawet veel veranderingen voor YouTubers boven het hoofd. Hoe kun je je hierop voorbereiden en eventuele boetes voorkomen?

 

Meld je aan voor deze online sessie via de website van DDMA.

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC