a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0585

Datum:

04-12-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

De klacht

Klaagster acht de uiting van het Kaffee, waarin onder meer staat:
“Zater-de-dag Halloween party met onbeperkt drinken”, “Biertje van de zaak bij iedere goal van Nederland”, “Dames tot 23.00 uur 5 bonnen gratis” en “Rondje van de zaak bij verlies van ajax” :
in strijd met de artikelen 1 en 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA), omdat daardoor overmatige consumptie van alcoholhoudende drank wordt gestimuleerd en omdat alcoholhoudende drank gratis wordt aangeboden.

De voorzitter van de Code Commissie

De voorzitter heeft besloten gebruik te maken van zijn bevoegdheid neergelegd in artikel 12 lid 1 aanhef en onder a van het Reglement betreffende de Reclame Code Commissie en het College van Beroep, inhoudende dat de voorzitter een klacht kan toewijzen indien degene tegen wie de klacht is gericht geen gebruik heeft gemaakt van de gelegenheid om schriftelijk verweer te voeren en de voorzitter van oordeel is dat de klacht de Commissie aanleiding zal geven een onderhandse aanbeveling te doen.

Naar het oordeel van de voorzitter wordt in de gewraakte uiting onvoldoende terughoudendheid betracht als bedoeld in artikel 1 RVA. Bovendien wordt -in strijd met artikel 20 RVA- gratis alcoholhoudende drank aangeboden.

De voorzitter beslist als volgt:
Adverteerder heeft de artikelen 1 en 20 RVA overtreden en de voorzitter beveelt adverteerder aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Het verwer

Adverteerder heeft geen gebruik gemaakt van de gelegenheid schriftelijk op de klacht te reageren.


Regeling:

artikel 1 RvA

artikel 20 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken