a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0554

Datum:

06-12-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een folder waarin Daihatsu auto’s worden aangeprezen.

De klacht

In de folder is in strijd met de artikelen 2 en 3 van de Code voor Personenauto’s, omdat daarin onder andere gesproken wordt van: “De schoonste en zuinigste benzine-auto ter wereld”, “De schoonste en meest milieuverantwoorde SUV van ’t land”, “Daihatsu staat synoniem voor schoon en milieuverantwoord rijden” en “klimaatneutraal”.

Het verweer

De productiedatum van de onderhavige folder is dusdanig dat de teksten niet zijn te herroepen. De uitingen zijn inmiddels aangepast en de nieuwe uitingen zijn in lijn met de beslissing van de Commissie.

De repliek

Adverteerder had de folders uit de omloop kunnen halen.

Het oordeel van de Commissie

De Commissie heeft adverteerder op 6 september 2007 (dossier 07.0414) naar aanleiding van een klacht van klager er op gewezen dat claims als de onderhavige in strijd zijn met de Code voor Personenauto’s en de Milieureclamecode. Klager heeft op 7 september 2007 – dus tijdens de beroepstermijn van de uitspraak – al weer een klacht ingediend. Van adverteerder kan echter niet worden verwacht dat hij een dag na de beslissing van de Commissie zijn uitingen daaraan heeft aangepast.

De beslissing


De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken