a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Voeding en niet- alcoholhoudende dranken

Dossiernr:

2011/00034

Datum:

30-11-1999

Uitspraak:

Product/dienst:

Voeding en niet- alcoholhoudende dranken

Motivatie:

Misl. Voornaamste kenmerken product

Medium:

Buitenreclame

De beoordeling

 

Adverteerder heeft door middel van de overgelegde stukken voldoende aannemelijk gemaakt dat klager direct belanghebbende is bij de New York Pizza vestiging aan de Oranjelaan te Zoetermeer. In de jaarstukken van deze vestiging wordt klager als mede-eigenaar van de vestiging genoemd, terwijl hij in de Kamer van Koophandel staat ingeschreven als vennoot van de vennootschap onder firma die de desbetreffende onderneming voert.

 

Op grond van het voorgaande en het feit dat klacht specifiek is gericht tegen New York Pizza, is de voorzitter van oordeel dat klager niet als particu­lier kan worden gezien. De voorzitter verklaart daarom, onder verwijzing naar artikel 9 lid 2 van het Reglement van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep, artike­l 28 lid 2 van dat Reglement van toe­pas­sing. Dit brengt mee dat klager klachtengeld ver­schuldigd is.

 

De beslissing van de voorzitter
 

 

Bepaalt dat klager klachtengeld verschuldigd is. Het klachtengeld dient binnen veertien da­gen na dagtekening van deze beslissing in het bezit te zijn van de Stichting Reclame Code.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken