a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Financiele) dienstverlening

Dossiernr:

2019/00712

Datum:

13-11-2019

Uitspraak:

dVAF (directe Voorzitters Afwijzing)

Product/dienst:

(Financiele) dienstverlening

Motivatie:

Misleiding (overig)

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uitingen

Het betreft de website van CZ Zorgverzekeringen waarop in het kader van “Uw basisverzekering in 2019” onder meer staat: “100% vergoed bij zorgverleners met contract”. Vergelijkbare mededelingen staan in het “Informatiedocument over het verzekeringsproduct”.

 

Samenvatting van de klacht

De reclame-uitingen wekken de indruk dat als een zorgverlener een contract met CZ Zorgverzekeringen heeft alle zorg van deze zorgverlener 100% wordt vergoed. Als dezelfde zorgverlener ook zorg verleent waarvoor geen contract is gesloten, wordt echter slechts een deel vergoed. Dit blijkt niet uit de reclame-uitingen.

 

Het oordeel van de voorzitter

Niet in geschil is dat adverteerder, overeenkomstig hetgeen in de reclame-uitingen is vermeld, 100% vergoedt bij zorgverleners met contract voor zover het betreft een soort zorg die onder dat contract valt. Dat bij deze zorgverleners andere soorten zorg van volledige vergoeding zijn uitgesloten, acht de voorzitter een voor de hand liggende uitzondering die niet afzonderlijk in de reclame-uitingen hoeft te worden vermeld. Of adverteerder ten opzichte van klager gerechtigd is een beroep te doen op deze uitzondering, is verder een contractueel aspect waarover de voorzitter niet kan oordelen.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken