a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Financiele) dienstverlening

Dossiernr:

2020/00361

Datum:

07-09-2020

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

(Financiele) dienstverlening

Motivatie:

Verspreiding

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De klacht

 

Klaagster maakt bezwaar tegen het op 3 juni 2020 (wederom) ontvangen van ongeadresseerde reclame van Amersfoort Klussenbedrijf hoewel op klaagsters brievenbus een – in de woorden van klaagster –  ‘NEE’-sticker is aangebracht (kennelijk bedoelt klaagster hier een NEE/NEE of een NEE/JA sticker). Klaagster heeft hierover bij afzender geklaagd, maar geen reactie ontvangen.

 Het oordeel van de voorzitter

Klaagster heeft onweersproken gesteld dat afzender in juni 2020 een reclamefolder heeft gedeponeerd in haar brievenbus, die is voorzien van een NEE/JA dan wel een NEE/NEE sticker in de zin van de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR). Met deze stickers wordt – in beide varianten- kenbaar gemaakt dat de bewoner geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wenst te ontvangen. Door het reclamedrukwerk ondanks de aanwezigheid van een dergelijke sticker in de brievenbus van klaagster te bezorgen, is artikel 3.1 van de Code VOR overtreden. Ingevolge dit artikel dienen afzenders en verspreiders ieder voor zich en in gezamenlijk overleg alle maatregelen en voorzieningen te treffen die noodzakelijk zijn teneinde de respectering van de op bijlage 1 bij de Code VOR vermelde stickers te bereiken en voor de verdere uitvoering en naleving van de Code VOR.

Op grond van het voorgaande wordt als volgt beslist.

 

 

 

De beslissing van de voorzitter

Afzender heeft artikel 3.1 van de Code VOR overtreden. De voorzitter beveelt afzender aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze reclame te (doen) verspreiden.
 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken