a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Dossiernr:

2021/00062

Datum:

08-04-2021

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Misleiding Voornaamste kenmerken product

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website huisitems.nl voor zover hierop een “Slimme Houtschaafmachine P5000” wordt aangeboden. Een kopie van de bestreden reclame-uiting is aan deze beslissing gehecht.

 

Samenvatting van de klacht

In de advertentie worden 4 verschillende schaven afgebeeld, en in een video wordt een schaaf gebruikt om af te ronden. Het product wordt echter geleverd met 1 schaaf (45 graden). Er is geen keuzemogelijkheid bij de aanschaf, en er is niet vermeld dat er maar 1 soort beitel wordt geleverd.

 

Samenvatting van het verweer

Adverteerder heeft geadverteerd met het product zoals dat wordt aangeboden. Van dit product bestaan meerdere varianten, maar op de website van adverteerder staat maar 1 variant omdat de andere variant is uitverkocht.

 

Het oordeel van de voorzitter

De klacht is gebaseerd op de stelling dat in de bestreden reclame-uiting verschillende schaven worden getoond, maar dat niet wordt vermeld dat het product maar met 1 schaaf en 1 beitel wordt geleverd.  De voorzitter kan deze stellingen niet plaatsen. In de overgelegde uiting wordt uitsluitend de “Slimme Houtschaafmachine P5000” genoemd en getoond zonder dat daarbij de indruk wordt gewekt dat men bij dit apparaat diverse schaven en beitels ontvangt. De klacht kan om die reden niet slagen. De voorzitter beslist als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken