a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Dossiernr:

2021/00100

Datum:

08-06-2021

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Misleiding Voornaamste kenmerken product

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website schoonmaak-wonder.nl voor zover hierop een product werd aangeboden met de mededeling “Voor 23:00 uur besteld is vandaag verzonden”.

 

Samenvatting van de klacht

De reclame-uiting is misleidend omdat het bestelde product waarvan werd gezegd “Voor 23:00 uur besteld is vandaag verzonden”, achteraf een levertijd van 20-25 werkdagen blijkt te hebben.

 

Het oordeel van de voorzitter

De reclame-uiting bevat de toezegging “Voor 23:00 uur besteld is vandaag verzonden”. De gemiddelde consument zal bij deze toezegging verwachten dat het product binnen een korte termijn wordt ontvangen, en dus geen rekening houden met een werkelijke levertijd van 20-25 werkdagen waarvan volgens klaagster sprake is. Aldus is geen juiste informatie verstrekt over een van de voornaamste kenmerken van het product als bedoeld onder b van artikel 8.2 van de Nederlandse Reclame Code (NRC), te weten de levering. De voorzitter is van oordeel dat de gemiddelde consument hierdoor ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen. Om die reden is de uiting misleidend en oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC.

 

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande is de reclame-uiting in strijd met artikel 7 NRC. De voorzitter beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken