a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Recreatie, amusement, cultuur en sport

Status:

Dossiernr:

2021/00606

Datum:

01-03-2022

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Recreatie, amusement, cultuur en sport

Motivatie:

Misleiding Prijs(vermelding)

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de aanbieding van een “Zondagsbrunch bij Restaurant Boathouse 078” voor de prijs van € 19,50 waarbij de prijs van € 27,50 staat doorgestreept.

Samenvatting van de klacht

Adverteerder noemt op haar website ten onrechte een kortingsprijs. Nadat adverteerder eerst aan klaagster had toegezegd dat zij de uiting zou aanpassen, deelde zij later mee dat zij niet verantwoordelijk is voor de fout. Klaagster acht dit onjuist en stelt dat er sprake is van misleiding.

Het oordeel van de voorzitter

Uit de stukken blijkt dat adverteerder op haar website een aanbieding heeft staan waarbij de indruk wordt gewekt dat men op die wijze met korting een brunch kan boeken bij een bepaald restaurant. In werkelijkheid is de aanbiedingsprijs de reguliere prijs, zoals klaagster heeft aangetoond. Aldus is geen juiste informatie verstrekt over het bestaan van een prijsvoordeel als bedoeld onder d van artikel 8.2 van de Nederlandse Reclame Code (NRC). Voorts is de voorzitter van oordeel dat de gemiddelde consument hierdoor ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen, dat hij anders niet had genomen. Om die reden is de uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC, zodat wordt beslist als volgt.

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande acht de voorzitter de reclame-uiting in strijd met artikel 7 NRC. De voorzitter beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken