a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2021/00558

Datum:

24-01-2022

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Vastgoed

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Direct marketing (niet digitaal)

Samenvatting van de klacht

Klager heeft een neeee-sticker op zijn brievenbus en heeft in oktober 2021 toch ongewenst een ongeadresseerde flyer ontvangen van afzender MeerDam & Partners over het verkopen van zijn huis. Afzender heeft niet binnen vier weken gereageerd op de mail die hij hierover heeft gestuurd.

Het oordeel van de voorzitter

Klager maakt bezwaar tegen het feit dat afzender in oktober 2021 een flyer in zijn brievenbus heeft bezorgd. Onweersproken staat vast dat de brievenbus van klager is voorzien van een Nee/Nee-sticker, waarop staat dat hij geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wil ontvangen. Dit maakt dat artikel 3.1. van de Code verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR) is overtreden. Volgens dit artikel moet een afzender alle noodzakelijke maatregelen treffen om de naleving van de (op bijlage 1 bij de) Code VOR vermelde stickers te bereiken. Daar is in dit geval niet aan voldaan. Door het aanbrengen van een brievenbussticker geeft de bewoner immers te kennen geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. 
Op grond van het voorgaande wordt als volgt beslist.

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande heeft afzender gehandeld in strijd met artikel 3.1 Code VOR. De voorzitter beveelt afzender aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te verspreiden.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken