a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2021/00209

Datum:

06-05-2021

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Vervoer

Motivatie:

Misleiding Prijs(vermelding)

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website opel.nl voor zover hierop voorraadmodellen van de Opel Corsa-e worden aangeboden.

 

Samenvatting van de klacht

Op de website van adverteerder worden voorraadmodellen tegen scherpe prijzen aangeboden. Uit navraag bij dealers blijkt echter dat de auto’s niet voor deze prijzen te koop te zijn. De werkelijke prijs is namelijk hoger. Die prijs krijgt men pas te horen als men contact opneemt met een dealer.

 

Samenvatting van het verweer

Voor zover aan adverteerder bekend is, heeft klager alleen contact gehad met een dealer over de overheidssubsidie voor elektrische auto’s. Dit blijkt uit een leadformulier. Adverteerder heeft vervolgens zonder succes contact gezocht met klager. Er kan dus geen onjuiste prijs zijn genoemd. De prijs op de website is geen lokkertje. Op de website staan de auto’s niet voor een te lage prijs.

 

Het oordeel van de voorzitter

De klacht komt in essentie erop neer dat op de bestreden website auto’s worden aangeboden voor prijzen die lager zijn dan de ‘werkelijke’ prijs. Klager noemt hierbij onder meer een Opel Corsa-e die op de website wordt aangeboden voor € 27.894,-. Volgens klager bedraagt de werkelijke prijs van deze auto € 28.900,-. Niet duidelijk is waarop klager deze stelling baseert. Klager heeft geen stukken overgelegd waaruit blijkt dat bedoelde auto in feite € 28.900,- kost. Hij verwijst slechts in algemene zin naar informatie van dealers, waaronder Orange Motors. Adverteerder stelt dat er geen contact is geweest met die dealer over de prijs van de auto, en dat klager alleen een vraag had over de overheidssubsidie. Vervolgens bleek adverteerder geen contact te kunnen krijgen met klager. Adverteerder betwist bovendien dat de prijs van de auto hoger is dan de op de website genoemde prijs. De voorzitter kan verder niet verifiëren of de stellingen van klager juist zijn en gaat daarom af op hetgeen adverteerder stelt. Nu niet is gebleken dat adverteerder, zoals klager stelt, te lage prijzen op haar website noemt, beslist de voorzitter als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken