a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0267

Datum:

25-06-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft enkele reclame-uitingen op de website van het whisky merk Chivas Regal, www.chivas.nl, van Pernod Ricard Nederland B.V.

De klacht

In 2005 heeft adverteerder de zogenaamde “Chivas Life Series” gelanceerd. Deelnemers kunnen hierbij genieten van sportevenementen in combinatie met Chivas Regal, om het ’echte Chivas Leven te beleven’. Op de website zijn foto’s en filmfragmenten geplaatst van de Chivas Ocean Series waarbij meerdere keren een zeilschip te zien is met daarop reclame voor Chivas. Gelet hierop zijn de uitingen in strijd met artikel 28 van de RVA, ingevolge welke bepaling reclame voor alcoholhoudende drank niet mag worden gevoerd op een individuele sporter of sportploeg, noch op vervoersmiddelen die door de sporter of sportploeg bij het beoefenen van snelheidssporten worden gebruikt.

Het verweer

De foto’s en filmfragmenten maken deel uit van internationaal beeldmateriaal. Het betrof hier geen wedstrijd maar een ontspannen zeiltocht in het kader van het evenement de “The Chivas Life Series”, waar 3 Chivas boten als begeleider waren ingezet. Aan het evenementen nemen geen Nederlandse sporters of sportploegen deel noch Nederlandse vervoersmiddelen. Van strijd met artikel 28 RVA is derhalve geen sprake.

Het oordeel van de Commissie

Nu noch uit de website www.chivas.nl noch anderszins is gebleken dat de zeilboten waarop de naam Chivas is aangebracht bij het beoefenen van snelheidssporten worden gebruikt, acht de Commissie de op de website staande reclame-uitingen niet in strijd met artikel 28 RVA.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken