a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Financiele) dienstverlening

Dossiernr:

2022/00164

Datum:

12-04-2022

Uitspraak:

dVAF bevestigd (=Afwijzing)

Product/dienst:

(Financiele) dienstverlening

Motivatie:

Misleiding Kwalificaties

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft de website bovag.nl voor zover hierop staat: “Voor de consument is BOVAG een bekend en breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk, dat geschraagd wordt door de bekende BOVAG-garantie. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het zijn betrouwbare bedrijven die op deskundige wijze hun werk doen.”

 

Samenvatting van de klacht

Volgens de website bovag.nl moeten bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Ook zouden het betrouwbare bedrijven zijn die op deskundige wijze hun werk doen. De realiteit is echter anders. Een bij BOVAG aangesloten garage heeft aan klager ten onrechte € 795,- kosten rijklaar maken in rekening gebracht en weigert deze kosten terug te betalen, zonder dat BOVAG hierbij ingrijpt.

 

Het oordeel van de voorzitter 

Het enkele feit dat er in het geval van klager sprake is van een contractueel geschil over kosten rijklaar maken die in rekening zijn gebracht door een bedrijf dat gerechtigd is het BOVAG-keurmerk te voeren, kan niet tot het oordeel leiden dat hetgeen in de uiting op algemene wijze over BOVAG en het gelijknamige keurmerk wordt gezegd onjuist of misleidend is. Een beweerdelijk onjuiste uitvoering van een contractuele afspraak dient bovendien langs contractuele weg te worden afgewikkeld en is geen kwestie waarover de Reclame Code Commissie kan oordelen in het kader van een klacht over misleidende reclame. Op grond van het voorgaande beslist de voorzitter als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken