a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Status:

Dossiernr:

2021/00620

Datum:

02-02-2022

Uitspraak:

VT voor zover nodig

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De klacht

Klaagster stelt, samengevat, dat er in het jaar 2021 vier maal reclame van Qozijn is gedeponeerd in haar brievenbus, ondanks dat die is voorzien van een Nee/Nee-sticker en dat klaagster zich hierover heeft beklaagd bij afzender.

Het verweer

Alhoewel afzender op verschillende manieren probeert te voorkomen dat reclame wordt bezorgd wanneer dit ongewenst is, gaat dit ondanks de maatregelen nog mis.

Het oordeel van de voorzitter

1)  Klaagster heeft onweersproken gesteld dat de reclamefolders van afzender het afgelopen jaar vier maal zijn gedeponeerd in haar brievenbus, die is voorzien van een Nee/Nee-sticker. Het betreft blijkbaar een sticker als vermeld in bijlage 1 bij de Code VOR.

2)  Door de bezorging van de reclamefolders in een brievenbus met een Nee/Nee-sticker heeft afzender gehandeld in strijd met artikel 3.1 Code VOR. Ingevolge deze bepaling dienen afzenders en verspreiders alle maatregelen en voorzieningen te treffen die noodzakelijk zijn teneinde de respectering van de op bijlage 1 van de Code VOR vermelde stickers te bereiken, alsmede te zorgen voor de verdere uitvoering en naleving van de Code VOR. Door het aanbrengen van een brievenbussticker geeft de bewoner te kennen dat hij geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wenst te ontvangen, ongeacht de aard en de inhoud daarvan.

3)  Wel ziet de voorzitter in het verweer aanleiding om aan te nemen dat sprake is geweest van een onbedoelde fout en dat afzender zich zal inspannen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Om die reden zal de aanbeveling om niet meer op een dergelijke wijze reclame te verspreiden worden gedaan voor zover nodig.

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande heeft afzender gehandeld in strijd met artikel 3.1 Code VOR. De voorzitter beveelt afzender, voor zover nodig, aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te verspreiden.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken