a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Status:

Dossiernr:

2022/00101

Datum:

31-03-2022

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

Samenvatting van de klacht

Klager stelt dat de bewuste flyer van Muziekvereniging Vriendenkring Limbricht is gedeponeerd in zijn brievenbus, hoewel die voorzien is van een zogenaamde Nee/Nee-sticker.

Samenvatting van het verweer

Afzender heeft het merendeel van de leden, die de flyers verspreiden, erop gewezen op te letten geen flyers te deponeren bij brievenbussen met Nee/Nee-stickers. Afzender doet dit mondeling omdat zij verwacht dat het op een andere wijze minder goed aankomt bij de leden. Omdat de laatste repetitie is komen te vervallen heeft afzender nog niet alle leden kunnen bereiken.
Omdat de vereniging op vrijwilligers draait die zich allen inzetten om muziek te maken, is afzender genoodzaakt af en toe nieuwe acties te bedenken om de financiën op orde te houden. Hierbij wil afzender niemand lastig vallen, alhoewel fouten gemaakt kunnen worden.

Het oordeel van de voorzitter

1)  Klager maakt bezwaar tegen het feit dat afzender een flyer in zijn brievenbus heeft bezorgd.

2)   Als onweersproken is komen vast te staan dat de brievenbus van klager is voorzien van een Nee/Nee-sticker in de zin van de Code VOR. Het betreft, naar de voorzitter aanneemt een sticker als vermeld in bijlage 1 bij de Code VOR. Met deze sticker wordt kenbaar gemaakt dat de bewoner geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wenst te ontvangen.

3)  Door de bezorging van de flyer in een brievenbus die is voorzien van een Nee/Nee-sticker heeft afzender gehandeld in strijd met artikel 3.1 van de Code verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR).Volgens dit artikel moet een afzender alle noodzakelijke maatregelen treffen om de naleving van de (op bijlage 1 bij de) Code VOR vermelde stickers te bereiken en voor verdere naleving van de Code VOR. Daar is in dit geval niet aan voldaan. Door het aanbrengen van een brievenbussticker geeft de bewoner immers te kennen geen ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. De voorzitter beslist als volgt.

De beslissing van de voorzitter

Op grond van het voorgaande heeft afzender gehandeld in strijd met artikel 3.1 Code VOR. De voorzitter beveelt afzender aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te verspreiden.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken