a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2021/00532

Datum:

22-12-2021

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Misleiding Voornaamste kenmerken product

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een brochure van All in hotels.nl, voor zover daarin een “5-Daags All-in Arrangement” inclusief diverse uitstapjes wordt aangeboden in Hotel Het Witte Veen, en daarbij wordt gezegd:
“All-in Drankjes zijn van 17:00 t/m 24:00 uur inbegrepen.
All-in Dranken selectie: Bieren van de tap, normaal, huiswijnen, fris- en vruchtendranken, jenevers en Hugo.”

 

Samenvatting van de klacht

Uit de uiting blijkt niet dat de all-in frisdranken selectie per hotel kan verschillen, waardoor klager niet de door hem gewenste frisdrank kreeg.

 

Samenvatting van de verweren

De klacht moet worden afgewezen. Klager heeft een speciale wens qua frisdrank en had om die reden van tevoren dienen te informeren of de door hem gewenste drank bij het hotel in het arrangement was inbegrepen. De uiting dat sprake is van een all-in frisdranken arrangement wordt door het betrokken hotel waargemaakt. Het hotel heeft besloten om nog tijdens het verblijf van klager in het hotel de bewuste frisdrank onder het arrangement te laten vallen.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter begrijpt uit de overgelegde correspondentie dat de klacht is ingediend naar aanleiding van het feit dat “Ice Tea Fuze” in een 200 ml flesje niet in de all-in frisdrankenselectie van het betrokken hotel bleek te zijn inbegrepen. De voorzitter oordeelt dat dit een kwestie betreft die in het geheel van de uiting (een compleet 5-daags all-in hotelarrangement met diverse uitstapjes) voor de gemiddelde consument van volstrekt ondergeschikt belang dient te worden geacht, en die daardoor niet tot de conclusie kan leiden dat sprake is van misleidende reclame. Niet valt in te zien immers dat bij de keuze voor het hotelarrangement voor de gemiddelde consument het al dan niet beschikbaar zijn van “Ice Tea Fuze” in een 200 ml flesje bepalend is. Niet gesteld of gebleken is verder dat het frisdrankenaanbod binnen het arrangement van het betrokken hotel niet of onvoldoende representatief is. Om die reden is de klacht ongegrond en beslist de voorzitter als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken