a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2011/00306

Datum:

24-05-2011

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Misl. Ontbrekende informatie

Medium:

Drukpers/tijdschriften

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft de door adverteerder aan klager gezonden brief van 23 maart 2011 met als onderwerp “Leg nu al uw volgende vakantie vast voor de helft van de prijs!“.

 

De klacht

 

De aangeboden korting geldt voor de huur van een cottage met aankomst voor 28 juni 2011. In de actievoorwaarden staan een aantal aankomstdata die zijn uitgesloten van de kortingsactie. Hoewel de door klager gewenste aankomstdatum van 1 juni 2011 hier niet bij staat, bleek het boeken van een verblijf vanaf 1 juni niet mogelijk. Daarom acht klager de uiting misleidend.

 

Het verweer

 

In de in de brief opgenomen actievoorwaarden wordt meegedeeld dat de actie alleen geldig is voor een weekend- of midweekverblijf. Bij alle boekingen bij Center Parcs – en ook bij deze actie – vangt een weekendverblijf aan op vrijdag en een midweekverblijf op maandag. Om deze reden is de door klager gewenste boeking met aanvangsdatum woensdag 1 juni 2011 niet mogelijk, omdat woensdag geen bestaande aankomstdag is. Zeker bij terugkerende gasten zoals klager moet dit algemeen bekend worden verondersteld.

 

Het oordeel van de Commissie

 

In de bestreden brief zijn de voorwaarden voor de actie van 50% korting op een volgend verblijf opgenomen. Als een van de actievoorwaarden is vermeld, dat de korting alleen geldig is voor een weekend- of midweekverblijf. Hierdoor is naar het oordeel van de Commissie voor de geadresseerden van de brief – bestaande klanten van adverteerder die onlangs in één van de parken van Center Parcs hebben verbleven – voldoende duidelijk dat een verblijf met aankomst op een woensdag niet mogelijk is, nu voor alle boekingen bij Center Parcs geldt dat een weekendverblijf aanvangt op vrijdag en een midweekverblijf op maandag.

 

Gelet op het vorenstaande wordt als volgt beslist.

                                

De beslissing

 

De Commissie wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken