a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2012/00246

Datum:

11-04-2012

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft de website www.neckermann.nl/vliegvakanties waarop onder meer een 8-daagse vakantie in Hotel Siroco te Benalmádena, in Spanje wordt aangeboden voor € 442,- per persoon.

 

De klacht

 

Toen klaagster deze reis op het reisbureau ging boeken bleek de reis € 475,- te kosten. Volgens de site, bestemd voor particulieren, kost deze reis € 442,-. Als men met de muis op dit bedrag gaat staan, verschijnt er een schermpje met een doorgestreepte prijs van

€ 475,- en een kostprijs per persoon van € 442,-. Wanneer men vervolgens “Toon prijsinformatie” aanklikt, bedragen de kosten € 475,- in plaats van € 442,-.

 

Het verweer

 

Niet is te achterhalen hoe deze fout op de site is ontstaan. Adverteerder beroept zich in verband hiermee op de disclaimer, dat ondanks de uiterste zorg die aan de website is besteed, onjuistheden en onvolledigheden niet kunnen worden voorkomen en dat adverteerder voor dergelijke onjuistheden geen aansprakelijkheid aanvaardt.

 

Het oordeel van de voorzitter

 

Ingevolge het bepaalde onder III van de Reclamecode voor Reisaanbiedingen (RR) zijn aanbieders van reizen gehouden tot het hanteren van correcte en duidelijke prijzen in hun reclame-uitingen. Nu in de onderhavige uiting een onjuiste prijs is vermeld, is deze in strijd met eerdergenoemde bepaling.

Adverteerders beroep op de disclaimer doet niet af aan het feit dat in de uiting een onjuiste prijs is vermeld.

 

De beslissing van de voorzitter

 

Op grond van het hierboven overwogene acht de voorzitter de uiting in strijd met het bepaalde onder III van de RR en beveelt hij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken