a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Reizen en toerisme

Dossiernr:

2012/00252

Datum:

25-04-2012

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

Reizen en toerisme

Motivatie:

Misl. Prijs(vermelding)

Medium:

Ongeadresseerd drukwerk

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft de reis naar het Drim Hotel in Macedonië, die wordt aangeboden in de reisgids van Reisburo Report.

 

 

De klacht

 

Klager heeft deze reis op 6 januari 2012 telefonisch rechtstreeks bij adverteerder geboekt en wel voor een periode van 2 weken, beginnend op 10 augustus 2012. De eerste week koste  

€ 429,- en de tweede week € 189,-.

Na de reis te hebben geboekt, kreeg klager van vrienden een reisgids van Reisburo Report, welke gids zij op de vakantiebeurs hadden gekregen. Daarin wordt dezelfde reis aangeboden en voor de periode van 3 augustus t/m 6 september 2012 kost deze reis de eerste week € 299,- en de tweede week € 149,-.  Aangezien adverteerder in de gids de laagste prijs garantie geeft, heeft klager verzocht de prijs aan te passen, doch daartoe is adverteerder niet bereid. 

 

Het verweer

 

Klager heeft de reisgids ontvangen tijdens de vakantiebeurs die plaatsvond van 11 t/m 15 januari 2012. De advertentie staat op pagina 4 en aan de zijkant van deze pagina staat dat de prijzen inclusief de vroegboekkorting zijn, die geldt t/m 31 januari 2012. Klager heeft 16 dagen de tijd gehad om de reis voor deze prijs te boeken, maar heeft deze op 5 februari 2012 geboekt. Toen gold de vroegboekkortings-prijs niet meer.

Adverteerder kent de laagste prijsgarantie, wat inhoudt dat als een andere aanbieder een lagere prijs berekent, het verschil wordt terugbetaald. Echter, toen klager de reis boekte, gold de vroegboekingsprijs niet meer.

   

Het oordeel van de voorzitter

Toen klager de reis boekte, kon die reis niet meer worden geboekt voor de prijs waarvoor de reis werd aangeboden in de gids die klagers vrienden op de vakantiebeurs hadden gekregen. Die prijs gold t/m 31 januari 2012, maar niet meer toen klager op 5 februari 2012 de reis boekte. Klager kan derhalve niet op basis van de vroegboekkortings-prijs met succes een beroep doen op de laagste prijs garantie.

 

De beslissing

 

De voorzitter wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken