a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0161

Datum:

01-05-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Media Markt-Saturn Holding Nederland B.V., waarin adverteerder onder de aanhef:
“De nr.1 in prijs en keuze
Laat je niet foppen!”
een PSC 2575 All in One printer aanbiedt voor € 129,-
Daarbij is een kassa-bon afgedrukt van de firma S & F Scheer & Foppen waaruit blijkt dat dit apparaat bij Scheer en Foppen op 5 maart 2007 € 159,95 kostte.

De klacht

De uiting suggereert, met een ‘grappige’ kwinkslag naar de naam, dat Scheer en Foppen zijn klanten voor de gek houdt. Klager acht dit onnodig kwetsend en beledigend. Tegen een dergelijke aanbieding van een adverteerder die groot kan inkopen, is een ander bedrijf niet opgewassen.

Het verweer

De uiting is een reactie op een eerdere uiting van Scheer en Foppen waarin, met op de achtergrond onder meer adverteerders slogan “Ik ben toch niet gek”, staat “Altijd 10 euro goedkoper!”. Adverteerder pleegt in zijn uitingen niet te verwijzen naar de concurrent maar heeft gemeend met deze advertentie recht te moeten zetten wat ten onrechte door Scheer en Foppen werd beweerd.

Het oordeel van de Commissie

De uiting is een vergelijkende reclame-uiting, die de Commissie niet in strijd acht met de daaraan in artikel 14 van de Nederlandse Reclame Code gestelde voorwaarden.
Weliswaar wordt daarin met de naam Foppen enigszins de spot gedreven doch nu de uiting, naar adverteerder onder overlegging van een eerdere uiting van Scheer en Foppen heeft gesteld, een reactie is op deze eerdere advertentie, kan in dit geval in redelijkheid niet worden geoordeeld dat goede naam van Scheer en Foppen in het geding is.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken