a a a
 

Vacature

Hoofd Klachtenbehandeling
Vacature

De Stichting Reclame Code (SRC) zoekt een Hoofd Klachtenbehandeling/jurist (M/V/X) voor 37,5 uur in de week

Over de SRC

De Stichting Reclame Code (SRC) bevordert – door middel van zelfregulering – verantwoord reclame maken om de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van reclame te waarborgen. Door de SRC zijn in samenwerking met het adverterend bedrijfsleven regels opgesteld waaraan reclame dient te voldoen (de Nederlandse Reclame Code). De Reclame Code Commissie (RCC) en het College van Beroep (CvB) beoordelen of de regels zijn overtreden. Een aparte afdeling Compliance stelt vast of gevolg wordt gegeven aan geconstateerde overtredingen van de regels. Daarnaast biedt de SRC het reclamemakend bedrijfsleven diensten aan om te voorkomen dat de regels worden overtreden. De organisatie heeft derhalve een gecombineerde faciliterende en dienstverlenende rol richting de reclamebranche én klagers. De werkzaamheden van SRC worden uitgevoerd door het bureau dat onder leiding staat van een directeur. Het bureau bestaat uit 15 werknemers, onder wie een vijftal secretarissen/juristen die zich toeleggen op het voorbereiden en bijwonen van zittingen, als ook het uitwerken van (concept)uitspraken. Daarnaast nemen 11 voorzitters (rechters) en 45 leden actief deel aan de RCC en CvB zittingen.

De SRC is momenteel op zoek naar een stevige jurist die ook leiding kan geven, voor de afdeling die de klachten afhandelt en die kan bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de organisatie en het klachtenafhandelingsproces. Iemand met affiniteit met reclamerecht die beschikt over aantoonbare leidinggevende en organisatorische capaciteiten.

 

Positie

De taken bestaan onder meer uit:

 • het inhoudelijk beoordelen van binnengekomen klachten en het voortvarend toebedelen van deze klachten binnen de bestaande procedures in het bredere kader van zelfregulering;
 • het opstellen, meelezen en becommentariëren van (concept-)uitspraken;
 • het leidinggeven aan de secretarissen van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep;
 • het ontwikkelen en verbeteren van de klachtenprocedure(s) op basis van de actuele ontwikkelingen en de eisen die gesteld worden aan een modern en efficiënt klachtenafhandelingsysteem;
 • het bewaken van de continuïteit van de jurisprudentie in samenwerking met de senior secretaris kennis en kwaliteit. U maakt deel uit van het Management Team en rapporteert aan de directeur.

 

Het profiel

U beschikt over een WO denk- en werkniveau en heeft minimaal 5-10 jaar werkervaring in een juridische omgeving. U heeft gedegen kennis van het IE-recht in het algemeen en het reclamerecht, in al haar facetten, in het bijzonder. U bent analytisch sterk, werkt accuraat en bent in staat problemen te signaleren en deze zelfstandig op te lossen. U heeft aantoonbare leidinggevende en organisatorische capaciteiten en bent in staat bruggen te bouwen en netwerken te onderhouden. U hebt affiniteit met de wijze van geschiloplossing door middel van zelfregulering en de vrijheid van het maken van verantwoorde reclame. Tot slot beschikt u over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

 

Het aanbod

 • een juridisch uitdagende positie in een maatschappelijk relevante omgeving;
 • een zelfstandige, leidinggevende en verantwoordelijke rol die u geheel eigen kunt maken;
 • grote betrokkenheid bij en invloed op de zelfregulering van reclame in Nederland;
 • prima arbeidsvoorwaarden.
 • SRC streeft naar een open en divers samengesteld team
 • Standplaats Amsterdam-Buitenveldert

 

Reageer

U kunt uw CV met een korte begeleidende brief mailen aan otto.vanderharst@reclamecode.nl

Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Otto van der Harst, directeur SRC, via 020 301 33 97.

 

 

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC