Stichting Reclame Code
Voor adverteerders
A A A

Training

       SRC training

Nederlandse Reclame Code in de praktijk

Reclame en communicatie zijn voortdurend in beweging. De Nederlandse Reclame Code (NRC) en de Reclame Code Commissie gaan mee met de ontwikkelingen van de markt en maatschappij. Daarom worden delen van de code zo nu en dan aangepast en komen er steeds meer bijzondere reclamecodes. 
Het is het streven van de Stichting Reclame Code om iedereen die zich bezighoudt met het maken en verspreiden van reclame bekend te maken met de inhoud van de Nederlandse Reclame Code, voor zover die daar van toepassing is én dat men beseft dat de code van kracht is in alle vormen van reclame. Of dat nou digitaal, in drukwerk of via radio of tv is.


Trainingen voorjaar 2018:

'Algemene kennismaking met de Nederlandse Reclame Code'  was op dinsdag 27 maart 2018. In het najaar van 2018 vindt een nieuwe Kennismakingstraining plaats. Houd deze website in de gaten voor de exacte datum en meer informatie.
De Nederlandse Reclame Code in het kort uitgelegd; het ontstaan ervan; wie zijn de partijen? Waar, wanneer en voor wie geldt de code? Hoe is de Nederlandse Reclame Code toe te passen in het dagelijkse werk? Wat gebeurt er als ik mij hier niet aan houd?

'Reclame via digitale en social media' dinsdag 24 april 2018
Speciale aandacht voor de regels voor reclame via digitale en social media.
- Uitleg van de regels aan de hand van uitspraken over websites, banners, e-mail, social media en de samenwerking met affiliates
- Toelichting over de Reclame Code Social Media, de Code voor reclame via e-mail en de Reclamecode SMS-dienstverlening.

Bedoeld voor professionals die in hun werk te maken hebben met commerciële communicatie via digitale en sociale media. 

misleidende reclame

'Misleidende reclame en prijsvermelding' dinsdag 29 mei 2018
Meer dan 40% van de klachten die bij de Reclame Code Commissie terechtkomen gaan over misleiding. Dit kan variëren van misleiding over de voornaamste kenmerken van een product of dienst, prijs, beschikbaarheid van het product of door ontbrekende informatie.

- Waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen, hoe doe je het goed? Regelmatig komen er klachten over advertentiecampagnes waarin de vermelde prijzen niet duidelijk, onvolledig, onjuist of misleidend zijn.
- Hoe zijn de regels t.a.v. prijsvermeldingen? 
In deze training wordt aan de hand van veel praktijkcases op deze aspecten van verantwoord reclame maken ingezoomd. 

Bedoeld voor adverteerders en communicatieadviesbureaus.

-------------------------------EXTRA TRAINING OVER UK RECLAME REGELS--------------------------------------------------------------------------------------

Op 14 juni organiseert de Stichting Reclame Code i.s.m. Clearcast een masterclass over de belangrijkste reclameregels uit het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer infomatie en aanmelden. stuur een mail naar communicatie@reclamecode.nl

Masterclass with Clearcast about key UK ad regulation

Do you often run TV advertising campaigns in the UK? And always wanted to know what the applicable advertising rules are?

On Thursday June 14, 2018 the Stichting Reclame Code (SRC) hosts a masterclass with Clearcast, the body that pre-clears UK TV and VoD advertising.
This masterclass will focus on key UK ad regulation and draw comparisons with Dutch ad industry practises.

The session will explore the UK regulatory landscape, the clearance process of Clearcast, and those contentious sectors that adverts get the most complaints, with plenty of examples and opportunity for discussion.

If you are a Dutch advertiser or agency and work or are planning on working in the UK market then this event is essential. The presentation will be in English.

Clearcast is, like the SRC, a member of the European Advertising Standards Alliance (EASA).

Register now by sending an email to communicatie@reclamecode.nl.

The seats are limited !

Thursday, June 14, 2018
15:00 – 16:30 with drinks afterwards
Stichting Reclame Code, Buitenveldertselaan 106, 1081 AB Amsterdam, The Netherlands

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Locatie
Bij Stichting Reclame Code, Buitenveldertselaan 106, 1081 AB Amsterdam
De bijeenkomsten duren van 15.00 uur tot 17.00 uur. Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden over onze trainingen, stuurt u dan een mail met de tekst 'JA' naar communicatie@reclamecode.nl o.v.v. Training.

De trainingen worden in kleine groepjes gehouden t.b.v. de interactiviteit en effectiviteit.

Kosten (prijzen per persoon exclusief btw)
Medewerkers van adverteerders die een financiële bijdrage leveren aan de SRC: €150,-
Medewerkers van brancheorganisaties die deelnemen in de SRC: €150,-
e-Commerceprofessionals geregistreerd bij Thuiswinkel e-Academy: € 250,- Zij melden zich aan met vermelding van hun registratienummer en ontvangen 2 PE-punten per afgeronde training.
Overige deelnemers: €300,-

Aanmelden Schrijf u nu in
Per e-mail via communicatie@reclamecode.nl
Geeft u bij uw aanmelding alstublieft aan als u specifieke interesse heeft over een branche, doelgroep of distributiewijze (mediumtype-inzet). De inhoud van de training wordt zoveel mogelijk aangepast aan de samenstelling van deelnemers. 
Uw aanmelding wordt per e-mail bevestigd, met een factuur voor deelname als bijlage.
Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Na inschrijving ontvangt u van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in uw plaats te laten deelnemen indien u ons hierover informeert. U kunt zich zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.

Training-op-maat
Het is ook mogelijk om een trainingsbijeenkomst-op-maat in uw (branche-)organisatie/ bedrijf te organiseren. Heeft u hier voor belangstelling, neemt u dan contact op met Fiona Vening, compliance@reclamecode.nl.

Trainer 
Fiona Vening
De trainingen worden gegeven door Fiona Vening, verantwoordelijk voor Compliance, Copy Advies en Trainingen bij de Stichting Reclame Code.

Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden over onze trainingen, stuurt u dan een mail met de tekst 'JA' naar communicatie@reclamecode.nl o.v.v. Training. 
U ontvangt dan ca. drie keer per jaar een bericht hierover. 

Waardering

Na iedere training wordt onder de deelnemers een anonieme waarderingsenquête gehouden om toekomstige trainingen zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeften en ervaringen. Enkele citaten uit de respons: 

“Duidelijke en goed gestructureerde training met veel praktijkvoorbeelden voor zowel off- als online reclame-uitingen.
Als pricing analist van een omni-channel retailer heb ik nieuwe inzichten opgedaan die ik meeneem bij het schrijven van het prijsbeleid.” 

"Deze "training is zeer goed bevallen door de groep en was zeker een eye-opener." (aldus de opdrachtgever van een in-company training)

"Terzake. Niet te kort; niet te lang. Helder en leerzaam."

"Voorbeelden o.b.v. uitspraken waren leuk. ... Specifieke vervolgtrainingen lijken mij interessant (gericht op branche of gericht op medium, bijzondere reclamecodes)."

"Doel was duidelijkheid in proces, en aan die verwachting is ook voldaan." 

"Veel voorbeelden ter illustratie, maakt het concreet."

"Ik vond het een informatieve en nuttige bijeenkomst."


Event partnership SRC met e-Academy van Thuiswinkel.org 
e-Academy           PE-punten

Thuiswinkel e-Academy werkt met een selectie event- en educatiepartners, zoals sinds maart 2016 met Stichting Reclame Code. e-Academy toetst de kwaliteit van geboden trainingen en koppelt PE-punten aan het aantal kennisuren. Alle kennisactiviteiten worden verzameld in een ‘marktplaats’. Op deze manier ontstaat er een overzicht aan kwalitatieve kennisactiviteiten voor leergierige professionals. 


 

Stichting Reclame Code © 2009  |   Privacy Policy  |   Disclaimer
Home  |   Zoeken  |   English  |   RSS  |   Sitemap