a a a
 

Klacht indienen

Online klachtenformulier

Via onderstaand formulier kunt u, als consument, bedrijf of organisatie een klacht indienen over reclame.

 

Heeft u een klacht over een reclame-uiting omdat u van mening bent dat deze in strijd is met de Nederlandse Reclame Code? Dan kunt u onderstaand klachtenformulier invullen waarin u duidelijk omschrijft om welke reden u bezwaar maakt tegen de reclame-uiting. Deze reclame-uiting wordt door u bijgevoegd (in stap 4 van het formulier) of in het geval van een televisie- of radiocommercial duidelijk beschreven.

 

Anoniem klagen is niet mogelijk. Zie het Reglement van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep en de Privacy Policy.

 

Ondervindt u problemen bij het invullen van het klachtenformulier? Neem dan contact met ons op via klacht@reclamecode.nl of tel: 020- 6960019.

 

In onderstaande video kunt u (in 3 min.) zien wat er vervolgens met uw klacht gebeurt.

 

1
2
3
4
5

Stap 1

Uw klacht

Betreft het een klacht over ongewenste ontvangst van reclame (bijvoorbeeld omdat u een NEE/NEE of NEE/JA-sticker heeft) of ongewenste benadering door een field- of telemarketeer, of heeft de klacht betrekking op de Reclamecode Mobiele Diensten? Dan dient u eerst een klacht in te dienen bij de wederpartij/afzender voordat de SRC uw klacht in behandeling kan nemen.iDit geldt voor de codes:
1. Code Brievenbusreclame, huissampling en direct response advertising (CBR)
2. Code voor het gebruik van Postfilter 2015
3. Code verspreiding ongeadresseerd reclamedrukwerk (CODE VOR)
4. Reclamecode mobiele diensten
5. Code voor Telemarketing 2020
6. Reclame Code voor Fieldmarketing

ParticulierBeroep-bedrijf

Stap 2

Uw gegevens
DhrMevrouw


Stap 3

Waar en wanneer

Selecteer 1 of meerdere medium/media

TV
Radio
Bios
BillboardInternet

Drukwerk


Anders

Stap 4

Uw klacht
Kies bestand


Stap 5

Verzenden

Hieronder vindt u een overzicht van de door u ingevulde gegevens. Controleer deze gegevens goed voordat u op ‘Verzenden’ klikt. Klik op ‘Print’ als u van onderstaand overzicht een pdf wilt printen of opslaan voor uw eigen administratie.

ja


Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC