a a a
 

Klacht indienen

Online klachtenformulier

Via onderstaand formulier kunt u, als consument, bedrijf of organisatie een klacht indienen over reclame.

 

Heeft u een klacht over een reclame-uiting omdat u van mening bent dat deze in strijd is met de Nederlandse Reclame Code? Dan kunt u onderstaand klachtenformulier invullen waarin u duidelijk omschrijft om welke reden u bezwaar maakt tegen de reclame-uiting. Deze reclame-uiting wordt door u bijgevoegd (in stap 4 van het formulier) of in het geval van een televisie- of radiocommercial duidelijk beschreven.

 

Anoniem klagen is niet mogelijk. Zie het Reglement van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep en de Privacy Policy.

 

Ondervindt u problemen bij het invullen van het klachtenformulier? Neem dan contact met ons op via klacht@reclamecode.nl of tel: 020- 6960019.

 

In onderstaande video kunt u (in 3 min.) zien wat er vervolgens met uw klacht gebeurt.

 

1
2
3
4
5

Stap 1

Uw klacht

ParticulierBeroep-bedrijf

Stap 2

Uw gegevens
DhrMevrouw


Stap 3

Waar en wanneer

Selecteer 1 of meerdere medium/media

TV
Radio
Bios
BillboardInternet

Drukwerk


Anders

Stap 4

Uw klacht
Kies bestand


Stap 5

Verzenden

Hieronder vindt u een overzicht van de door u ingevulde gegevens. Controleer deze gegevens goed voordat u op ‘Verzenden’ klikt. Klik op ‘Print’ als u van onderstaand overzicht een pdf wilt printen of opslaan voor uw eigen administratie.

ja


Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC