a a a
 

ALERT! Dekbed Discounter opnieuw de fout in met ontbrekende voorwaarde in reclame

ALERT! Dekbed Discounter opnieuw de fout in met ontbrekende voorwaarde in reclame

De reclame waarin Dekbed Discounter bij een bestelling een gratis beddengoedpakket aanbiedt, is oneerlijk. Dat heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld in haar uitspraak van 10 februari 2021.

Dekbed Discounter zegt op haar website dat men bij een bestelling een “Gratis beddengoedpakket t.w.v. € 179,99” krijgt. Omdat niet duidelijk wordt gemaakt dan men het gratis product alleen krijgt indien men voor minimaal €49,99 aan producten uit een actiecategorie bestelt, is volgens de Reclame Code Commissie sprake van misleidende reclame.

De Commissie heeft Dekbed Discounter al verschillende malen naar aanleiding van vergelijkbare reclame-uitingen aanbevolen om niet meer op een dergelijke misleidende wijze reclame te maken. Nu blijkt dat Dekbed Discounter doorgaat met op deze manier reclame te maken, heeft de Commissie besloten de uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Lees hier de gehele uitspraak.

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC