a a a
 

Stichting Reclame Code in de media

De Stichting Reclame Code en de uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep zijn regelmatig in het nieuws. Op deze pagina een selectie van enkele berichten en interviews die onlangs in de media zijn verschenen.

19 juni 2019 Foodwatch- Succes tegen misleiding! AH Jumbo e.a. passen hun misleidende vanillevla aan Bekijk het online artikel hier.
30 maart 2019 Trouw- Reclames staan onterecht bol van de ‘groene’ claims. Zes recente voorbeelden op een rij (Frank Straver) Bekijk het online artikel hier.
9 maart 2019 KASSA (BNN-VARA): Hier moet je op letten bij gesponsorde berichten van influencers Bekijk het online artikel hier.
1 februari 2019 In deze Podcast van Nutech spreekt de techredactie van nu.nl met o.a. Fiona Vening over de regels voor reclame via Influencer Marketing. Luister de podcast hier.
29 januari 2019 Fiona Vening vertelt op een EASA-bijeenkomst over de EU Pledge. Dit is een vrijwillig initiatief van een aantal voedings- en drankenbedrijven om reclame gericht op kinderen anders aan te pakken. Fiona vertelt in deze video hoe deze regels ook zijn terug te vinden in de Nederlandse Reclame Code voor Voedingsmiddelen. Bekijk de video hier.
15 januari 2019 Oud-directrice Prisca Ancion- Kors is te gast bij BNR Nieuwsradio, in het programma Beeldbepalers. Prisca Ancion-Kors spreekt hier samen met advocaat Remco Klöters over de reclameregels voor influencers Luister het interview hier terug.
14 november 2018 Afscheidsinterview in Adformatie; Prisca Ancion-Kors na 29 jaar SRC: ‘Het verveelt nooit’ Lees hier het interview.

 

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC