a a a
 

Uitspraak Rechtbank over reclame-uitingen van BenBits

Uitspraak Rechtbank over reclame-uitingen van BenBits

Op 15 juli 2022 heeft de Rechtbank Amsterdam (ECLI:NL:RBAMS:2022:4065) uitspraak gedaan over reclame-uitingen van BenBits.

In de reclames worden de producten aangeprezen als ‘natuurlijk’ en ‘plasticvrij’. De rechtbank heeft in kort geding geoordeeld dat BenBits deze reclames voorlopig niet hoeft te staken. De procedure was aangespannen door Perfetti van Melle.

Dezelfde partijen hebben eerder een oordeel gevraagd van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

In de uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep is geoordeeld dat – kijkend naar de samenstelling van het product tijdens het indienen van de klacht – niet voldoende vaststaat dat de kauwgom vrij is van synthetische stoffen. En dat de termen ‘natuurlijk’, ‘plasticvrij’ en ‘plantbased kauwgom’, ‘natuurlijk afbreekbaar’ niet zomaar gebruikt konden worden in de betreffende reclame-uitingen.

Vervolgens is de samenstelling van het product gewijzigd en zijn er nieuwe onderzoeken uitgevoerd naar de samenstelling. De Rechtbank Amsterdam heeft deze omstandigheden in de kort geding uitspraak meegewogen en bepaalt dat de reclame-uitingen van Ben Bits voorlopig niet hoeven te worden aangepast.

 

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC