a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/07.0599

Datum:

16-01-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een aanbieding in de Albert Heijn Bonus folder van Appelsientje mild, diverse varianten, 3 pakken à 1.5 liter naar keuze 2+1 gratis. De gebruikelijke prijs 5,19 is doorgehaald, als nieuwe prijs staat vermeld 3,45. Met een sterretje achter “diverse varianten” wordt verwezen naar de volgende tekst onderaan de uiting: “Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,34% korting op de totaalprijs.”

De klacht

De prijsinformatie is misleidend. Bij de aanbieding 2+1 gratis moet bij de aanschaf van 3 pakken Appelsientje à 1,5 liter worden betaald voor 2 pakken, dus voor 3 liter. Een literpak Appelsientje mild bosvruchten kost € 0,77, zodat voor 3 liter een prijs van € 2,31 zou moeten gelden. Voor 3 pakken Appelsientje mild bosvruchten à 1,5 liter moest echter € 3,45 worden betaald.

Het verweer

De aanbieding betreft diverse varianten Appelsientje mild, waarbij de combinaties en dus ook de (totaal)prijzen kunnen verschillen. Daarom is in de uiting de verwijzing opgenomen dat een korting van 33,34% op de totaalprijs wordt verstrekt. Klanten die van de aanbieding gebruik maakten, hebben de juiste, in de uiting gecommuniceerde, prijs betaald.

Het oordeel van de Commissie

De Commissie begrijpt het bezwaar van klager aldus, dat bij vergelijking van de prijs van de aangeboden pakken Appelsientje mild van 1,5 liter met de prijs van literpakken Appelsientje mild de aanbiedingsprijs van (bijvoorbeeld) € 3,45 niet voordelig is. Wat hiervan zij -het komt de Commissie voor dat de vermelding “liter 0.77” betrekking heeft op de prijs per liter in het kader van de onderhavige actie en niet op de prijs van een literpak Appelsientje mild, voor zover dit product al in een literpak verkrijgbaar zou zijn- niet is gesteld of gebleken dat de pakken Appelsientje mild van 1,5 liter niet overeenkomstig de aanbieding “2+1 gratis” (in de vorm van een korting van 33,34% op de totaalprijs) konden worden verkregen. Gelet hierop is er naar het oordeel van de Commissie geen sprake van misleiding.

De beslissing

Gelet op het vorenstaande wijst de Commissie de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken