a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/07.0660

Datum:

03-01-2008

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de aanbieding van Albert Heijn van Swartland-wijn in de folder met Bonus-aanbieding, geldig van 29 oktober t/m 4 november 2007.

De klacht

Nu in de uiting ook een fles Merlot en Cabernet Sauvignon zijn afgebeeld, krijgt men de indruk dat ook deze wijnen tijdelijk € 2,99 kosten. Dat bleek niet het geval te zijn. Alleen de drie in de uiting genoemde wijnen bleken € 2,99 te kosten.

Het verweer

Er is een fout opgetreden bij het plaatsen van de advertentie. Dit is in de actieweek, op woensdag, onderkend en vanaf die middag waren alle varianten voor € 2,99 verkrijgbaar.

De repliek

Toen klager, binnen de actieperiode, op zaterdag, alsnog van de aanbieding gebruik wilde maken, waren er geen rode wijnen meer. Ook bij de vestiging in Hoek van Holland, waar klagers dochter woont, was geen rode wijn meer, hetgeen klager wel erg toevallig vindt.

Het oordeel van de Commissie

Adverteerder stelt dat er bij de bewuste aanprijzing een fout is gemaakt en deelt mee zich aan de advertentie te hebben geconformeerd toen de fout werd opgemerkt. Vanaf dat moment waren, naar adverteerder stelt, alle afgebeelde wijnen voor € 2,99 verkrijgbaar. Dat de rode wijnen niet meer in de door klager bezochte vestigingen verkrijgbaar waren, biedt geen grondslag voor de conclusie dat adverteerder de aanbieding, na het ontdekken van de fout, niet gestand heeft gedaan.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken