a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0012

Datum:

06-02-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website van Café De Concurrent, waarop onder meer staat:
“Vrijdag 29 december Happy Hour van 17.00 tot 19.00 uur, twee drankjes halen voor de prijs van één”.

De klacht

Door het gratis krijgen van het tweede drankje is de uiting in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA). Voorts werkt het verstrekken van alcoholhoudende drank door middel van een “Happy Hour” overmatige consumptie in de hand, waardoor de uiting in strijd is met artikel 1 RvA.

Het verweer

Adverteerder heeft laten weten dat deze onjuiste aanprijzing het gevolg is van een communicatiefout en dat de uiting al van de website was verwijderd voordat de klacht adverteerder bereikte.

Het oordeel van de Commissie

Het aanbod “twee drankjes halen voor de prijs van één”, betekent dat men voor het bedrag waarvoor men normaliter één drankje krijgt, nu twee drankjes krijgt, hetgeen niet in strijd is met artikel 20 RvA. Van deze wijze van aanprijzen kan niet worden geoordeeld dat gratis alcoholhoudende drank wordt aangeprezen. In de uiting wordt immers niet gezegd dat de drank “gratis” wordt verstrekt.
Voorts kan niet van de onderhavige aanprijzing van alcoholhoudende drank, waarbij sprake is van een “Happy Hour”, worden geoordeeld dat daardoor overmatige of anderszins onverantwoorde consumptie van alcoholhoudende drank wordt gestimuleerd.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken