a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0017

Datum:

20-02-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een reisgids van RCN (Recreatiecentra Nederland) en de website www.rcn.nl waarin onder meer staat: “De jarige krijgt van RCN het drie gangen keuzemenu helemaal gratis en ontvangt daarnaast ook nog eens 2 gratis consumpties (fris, bier of wijn)”.

De klacht

Adverteren met gratis verstrekking van alcoholhoudende drank is in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA).

Het verweer

Adverteerder heeft een alcohol-matigingsbeleid.
Een jarige moet 3 betalende gasten meenemen, zodat het aanbod neerkomt op een korting van 25%.

Het oordeel van de Commissie

Adverteerder biedt in de reisgids aan “2 gratis consumpties (fris, bier of wijn)”. Ingevolge artikel 20 RVA is onder meer het door een lid van de branche gratis aanbieden van alcoholhoudende drank niet toegestaan, zodat de uiting met dit artikel in strijd is. Dat het aanbod neerkomt op een korting van 25% op de totale rekening van 4 personen, doet aan dit oordeel niet af, aangezien het bij de toepassing van dit artikel 20 RVA gaat om de wijze waarop de drank wordt aangeboden en niet om de uiteindelijke afrekening.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uitingen in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 20 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken