a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0120

Datum:

24-04-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website van discotheek Estupendo www.estupendo.nl van Yours & Mine Horeca B.V. h.o.d.n. Estupendo Plaza, waarop onder meer staat: “–IK–feest” en “10 euro (incl 10 drankjes)”.

De klacht

In de uiting staat dat je voor € 10,- 10 drankjes krijgt. De uiting is in strijd met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA) omdat deze aanbieding overmatige alcoholconsumptie stimuleert.

Het verweer

In de uiting wordt geen reclame gemaakt voor alcoholhoudende drank.
Men is vrij te bepalen wat voor drankjes men neemt. Men kan ook frisdrank nemen.

Het oordeel van de Commissie

De uiting wordt aangemerkt als een reclame voor alcoholhoudende drank, omdat in de uiting toegang tot de betreffende avond in de discotheek wordt aangeboden voor een prijs die “inclusief drankjes” is. Dat niet expliciet alcohol wordt genoemd maar gesproken wordt van “drankjes” doet aan dit oordeel niet af, omdat ook alcoholhoudende drankjes kunnen worden gekozen.
Van het aanbieden van 10 drankjes kan niet gezegd worden dat de in reclame voor alcoholhoudende drank geboden terughoudendheid in acht wordt genomen. De Commissie is dan ook van oordeel dat de uiting overmatige consumptie van alcoholhoudende drank stimuleert.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 1 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken