a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0140

Datum:

03-05-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.zod.wau.nl van Studievereniging “De Veetelers”, waarop staat dat Studievereniging “De Veetelers de volgende Guinness World Record poging organiseert:
“Largest Boat Race Bier Estafette”.
Voorts staat in de uiting: “Gezocht: 1000 vrijwilligers die met ons een biertje willen drinken!”

De klacht

Het werven van vrijwilligers om gratis bier te drinken, acht klager in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken omdat de drank gratis wordt aangeboden. Voorts is klager van mening dat de uiting bijdraagt aan overmatige alcoholconsumptie.

Het verweer

Er is geen sprake van reclame voor alcoholhoudende drank. Er wordt in de uiting een recordpoging gepromoot. Het verstrekken van bier houdt slechts verband met deze recordpoging.

Voorts draagt de uiting niet bij tot overmatig drankgebruik omdat iedere deelnemer slechts éénmaal kan deelnemen aan de recordpoging en dus maar één biertje kreeg.

Het oordeel van de Commissie

De website is een lustrumsite van Studievereniging ‘De Veetelers’. Op de website worden vrijwilligers opgeroepen zich te melden voor deelname aan een recordpoging “Largest Boat Race Bier Estafette”. De Commissie acht aldus geen sprake van een reclame voor alcoholhoudende drank. Dat de deelnemers tijdens de recordpoging een glas bier krijgen aangeboden, doet aan dit oordeel niet af.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken