a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0173

Datum:

26-04-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een reclame-uiting voor de “Wilde wijn dagen” met de mededeling “elke 2e fles wijn of port HALVE PRIJS!”.

De klacht

De aanduiding “Wilde wijn dagen”, die suggereert dat mensen ‘wild’ worden van de kortingsactie, en de in de uiting gelegen aansporing om zo snel mogelijk ’in te slaan’ en je voordeel te behalen (“Bovendien hebben we elke dag een spectaculaire dagaanbieding: 2 halen en 1 betalen! Zorg er voor dat u op tijd bent, want voor deze wijnen geldt OP=OP” en “Een unieke kans om nu wel erg voordelig te genieten”) doen de uiting in strijd zijn met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA).

Het verweer

De aanbieding is niet in strijd met de RVA. Van de door de klager gestelde suggestie is geen sprake. Voorts is de bij de “Wilde Wijn Dagen”-actie behorende televisiereclame werd vooraf ter goedkeuring voorgelegd aan de STIVA, die terzake een positief advies heeft gegeven.

Het oordeel van de Commissie

Naar het oordeel van de Commissie kan in redelijkheid niet worden geoordeeld dat door de aanduiding van de actie, te weten “Wilde wijn dagen”, of door de wijze waarop door adverteerder in de uiting wijn en port worden aangeboden, overmatige of anderszins onverantwoorde consumptie van alcoholhoudende drank wordt gestimuleerd.

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken