a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0379

Datum:

23-08-2007

Uitspraak:

openbare aanbeveling / ALERT

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een flyer alsmede de website www.thepalace.nl van Discotheek The Palace, waarop de volgende tekst staat:
“iedere donderdag
studentenavond
de hele avond
13 drinks
10 euro
gratis entree
tot 24.00 uur – aanvang 23.00 uur
The Palace”.

De klacht

Omgerekend betekent deze aanbieding dat men € 0,77 per drankje betaalt. Deze zelfde reclame-uiting is door de Commissie in haar uitspraak van 24 april 2007 (dossier 07.0121) in strijd met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA) geoordeeld. De onderhavige uiting is wederom in strijd met artikel 1 RVA. Aangezien adverteerder al eerder is aanbevolen niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken, vraagt klager nu een strengere sanctie, zoals een boete, op te leggen.

Het oordeel van de Commissie

Klager heeft gesteld dat de uiting in strijd is met artikel 1 RVA, waarbij klager er kennelijk van uitgaat dat men voor 10 euro 13 alcoholhoudende drankjes kan bestellen. Adverteerder heeft daartegen geen verweer gevoerd. Nu het, naar klager onweersproken heeft gesteld, kennelijk mogelijk is om 13 alcoholhoudende drankjes te bestellen voor € 10,- , al dan niet in één keer, kan niet worden gezegd dat de terughoudendheid die in reclame voor alcoholhoudende drank is geboden, in acht is genomen.
Aangezien adverteerder aan een eerdere aanbeveling tegen deze zelfde reclame-uiting geen gevolg heeft gegeven, heeft de Commissie besloten deze uitspraak openbaar te maken.

De beslissing


Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijk wijze reclame te maken en maakt deze uitspraak openbaar.


Regeling:

artikel 1 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken