a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0380

Datum:

14-08-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een advertentie van Oieusz Supermarkten B.V. in de Leeuwarder Courant waarin wijn wordt aangeboden van € 2,29 voor € 1,-.

De klacht

In de advertentie wordt wijn aangeboden voor minder dan de helft van de normale verkoopprijs, namelijk van € 2,29 voor € 1,-.
Dit is in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA).

Het verweer

Verrast en verheugd door het GFK in het zomerrapport 2007 te zijn uitgeroepen tot de beste supermarktformule van Nederland, is met de onderhavige actie gestart, waarbij een aantal artikelen voor € 1,- werd aangeboden, als dank aan de klanten, omdat zij ervoor hebben gezorgd dat adverteerder 1ste is geworden. Het is nooit de bedoeling geweest in strijd met artikel 20 RVA reclame te maken. In toekomstige uitingen zal met deze bepaling rekening worden gehouden.

Het oordeel van de Commissie

Ingevolge het bepaalde in artikel 20 RVA is het verboden om alcoholhoudende drank aan te bieden voor minder dan de helft van de normale prijs. Gelet hierop is de onderhavige uiting in strijd met eerdergenoemde bepaling. De Commissie heeft begrip voor de omstandigheden waaronder dit aanbod is gedaan, doch dit leidt niet tot een ander oordeel.

De beslissing


Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 20 van de RVA en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 20 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken