a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0421

Datum:

14-09-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft een folder van Sligro Food Group Nederland B.V., waarin onder meer staat: “GRATIS krat Keizerskroon 24 x 30 cl (exclusief emballage) bij besteding van minimaal € 50,- excl. BTW”.

De klacht

De uiting is in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA), omdat gratis alcoholhoudende drank wordt aangeboden.

Het verweer

Adverteerder is een groothandel en richt zich op ondernemers die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Om bij adverteerder inkopen te mogen doen, hebben deze ondernemers een Sligro-pas aangevraagd. De uiting is gezonden aan de klanten, niet aan particulieren. De doelgroeptypering ‘particulieren’ is juist in artikel 20 RVA opgenomen om de groothandel niet onnodig in zijn werk te belemmeren.

Het oordeel van de Commissie

Ingevolge artikel 20 RVA mag gratis alcoholhoudende drank niet aan particulieren worden aangeboden door een lid van de branche of met actieve medewerking van een lid van de branche.

De drank wordt niet aan particulieren aangeboden, maar aan ondernemers die als klant bij adverteerder zijn ingeschreven. Artikel 20 RVA is aldus niet van toepassing.

De beslissing


De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken