a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0425

Datum:

30-08-2007

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de folder van Mediamarkt waarin onder meer een Krups Beertender wordt aangeboden met “inclusief 1 fust naar keuze”. De uiting is van Saturn Holding Nederland.

De klacht

De uiting is in strijd met artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA), omdat gratis alcoholhoudende drank wordt aangeboden.

Het verweer van Media Markt

Het betrof een actie van Krups waarbij een voucher werd weggegeven dat de koper recht gaf op een fustje bier.

Het verweer van Krups

De landelijke actie van Krups houdt in dat de klant na aanschaf van een Beertender en registratie op de website, een schort ontvangt en een voucher waarmee een fustje verkregen kan worden. Uit de uiting blijkt dat een fust bij de prijs in inbegrepen. Van een aanbod van gratis alcoholhoudende drank is dus geen sprake.
Krups is geen lid van de alcoholbranche als bedoeld in artikel 20 RVA.
Adverteerders dienen toestemming te vragen voor het gebruik van verweerders merken. Toestemming wordt alleen gegeven indien de advertentie in lijn is met de RVA. Met de vormgeving en inhoud van de uiting heeft Krups niets van doen.

Het oordeel van de Commissie

Ingevolge artikel 20 RVA mag alcoholhoudende drank niet gratis worden aangeboden door een lid van de branche of met actieve medewerking van een lid van de branche. Het gaat bij de toepassing van artikel 20 RVA om de wijze van aanprijzen. In de uiting wordt geen gratis drank aangeboden maar wordt een beertender aangeboden “inclusief 1 fust naar keuze”. Dit is niet in strijd met artikel 20 RVA.

De beslissing


De Commissie wijst de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken