a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0018

Datum:

10-03-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.hezemans.nl/karting van Hezemans Indoor Karting, waarop verschillende kart-arrangementen worden aangeboden met de mededeling ”onbeperkt drinken**”.

De klacht

Vanwege de vermelding “onbeperkt drinken” is de uiting in strijd met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA). Dit aanbod, in combinatie met een snelheidssport, vergroot bovendien het risico op ongelukken.

Het verweer

In de uiting staat duidelijk dat het niet is toegestaan om tijdens het karten alcohol te nuttigen. Dit mag pas bij het diner dat deel uitmaakt van het arrangement. Gezien het vorenstaande is de uiting niet in strijd met artikel 17 RVA.
Zonodig kan de mededeling “onbeperkt drinken” worden gewijzigd.

Het oordeel van de Commissie

Nu “onbeperkt drinken tot 4 uur na binnenkomst” deel uitmaakt van verschillende in de uiting aangeboden kartarrangementen, mist de uiting de in artikel 1 van de RVA voorgeschreven terughoudendheid en wordt overmatige of anderszins onverantwoorde consumptie van alcoholhoudende drank gestimuleerd.
Omdat het -naar in de advertentie is vermeld- niet is toegestaan om tijdens het kartgedeelte van het arrangement alcohol te nuttigen, is van strijd met artikel 17 RVA geen sprake.

De beslissing

Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 1 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.
Voor het overige wijst zij de klacht af.


Regeling:

artikel 1 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken