a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0311

Datum:

21-08-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft het billboard voor Campari dat is geplaatst bij een bushalte ter hoogte van de Rijnhuizenlaan 2-4 te Utrecht. Het billboard is van International Marques.

De klacht

Het billboard is direct in het zicht van basisschool Sint Jan de Doper geplaatst. Dit is in strijd met artikel 27 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (oud).

Het standpunt van adverteerder

Adverteerder maakt bij de onderhavige advertentiecampagne voor billboards gebruik van de diensten van JCDecaux Nederland B.V. Helaas is in dit geval door JCDecaux Nederland B.V. een niet geschikte locatie gekozen. Adverteerder betreurt dit.

Het oordeel van de Commissie

Vaststaat dat het billboard is geplaatst op een locatie waarop ingevolge artikel 27 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (oud) geen reclame voor alcoholhoudende drank mag worden getoond. Adverteerder is voor deze overtreding van de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken verantwoordelijk. Hieraan doet niet af dat hij de plaatsing van het billboard aan een derde heeft overgelaten.

De beslissing


Op grond van het voorgaande acht de Commissie de reclame-uiting in strijd met artikel 27 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken (oud). Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 27 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken