a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0354

Datum:

15-09-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.heinekendecity.nl van Heineken Nederland, waarop onder meer een foto te zien is van een catamaran met daarop het logo van Heineken.

De klacht

Op de website van adverteerder kan men een reis boeken naar de Heineken Regatta op Sint Maarten. De op de site geplaatste afbeelding van het zeiljacht met daarop het logo is in strijd met artikel 28 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA). Op vervoermiddelen die gebruikt worden bij snelheidssporten mag geen alcoholreclame worden afgebeeld.

Het verweer

Adverteerder erkent dat de afbeelding in strijd is met artikel 28 RVA. Zij heeft de afbeelding onmiddellijk na ontvangst van de klacht van haar website verwijderd.

Het oordeel van de Commissie

De Commissie is van oordeel dat de op de Nederlandse website geplaatste foto van een catamaran met daarop het logo van Heineken in strijd is met artikel 28 RVA. De catamaran is immers een vervoermiddel dat wordt gebruikt door een sporter of sportploeg (de zeiler(s)) bij het beoefenen van een snelheidssport (de zeilwedstrijd). Op een dergelijk vervoermiddel mag volgens artikel 28 RVA geen reclame voor alcoholhoudende drank worden getoond.

De beslissing


Op grond van het voorgaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 28 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken (RVA). Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 28 RvA

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken